• Okategoriserade

Att köpa sin första designerväska

Alla har vi väl sneglat i modemagasin och drömt om alla de väskor som kändisarna bär. Jag menar vem skulle inte vilja ha en klassisk Chanel eller Hermes att bära med sig på armen? Men då priserna för en sådan väska ofta överstiger flera månadslöner är det ett köp som kräver mycket planering. Man vill verkligen att det ska kännas rätt och att väskan bör hålla i flera år. Här kommer mina tips för ett lyckat köp. 

Tidlös klassisker eller mode, Vad ska jag satsa på?

Mitt råd är att man definitivt ska satsa på en klassisk väska när det kommer till designköp. Visst kan det vara roligt att äga en trendig och lite annorlunda väska men när det handlar om så mycket pengar vill man också få valuta för det. Man vill inte känna om två år att man tröttnat på sitt köp och att den inte längre passar till ens garderob eller det mode som gäller för tillfället. 

Vad kostar en designväska?

Att köpa sin första designerväskaSom sagt är en designväska inget impulsköp och du bör räkna med att lägga ut allt från 10.000 upp till över 30.000 kronor. Du kan så klart hitta det billigare om du letar i second hand butiker men var vaksam så att du inte råkar ut för en kopia.

Hur kan jag garantera att väskan är äkta?

Idag cirkulerar det flera kopior av designväskor så jag tänkte ge några tips på hur man ser att väskan är en äkta vara. För det första bör man tänka på vart man handlar. Det smartaste är ju att köpa direkt från återförsäljaren eller en ansedd butik. För det andra bör man vara realistisk när det kommer till priset. Låter priset allt för bra för att vara sant så är det förmodligen någonting lurt. Ett tredje tips är att titta på kvaliteten av väskan. Titta på stygnen, känn på materialet, testa om dragkedjan är trög och se på loggan ifall den ser korrekt ut. 

Det kan låta överväldigande att hitta rätt bland alla designväskor. Men så länge du tar din tid och undersöker möjligheterna är jag säker på att du hittar den som passar just dig. Då kommer du också ha en väska som kan följa med dig genom hela livet.