• Okategoriserade

Chanel classic flap bag

Den quiltade väskan som benämns 2.55 är världens mest berömda väska. Sitt namn fick väskan från den månad och år som den lanserades. Februari 1955 föddes denna väska som skapades utifrån ett behov som fanns. Coco Chanel befriade kvinnorna genom att skapa en väska där de kunde ha händerna fria. Detsamma gällde de kläder hon designade. De skulle vara bekväma och man skulle kunna röra sig fritt med dem. Föregångaren till 2.55 lanserades redan 1929, men det var år 1955 som den fick sitt namn efter att designen hade uppdaterats. Den karaktäristiska quiltningen tillkom med inspiration från de jackor som användes av jockeys på travbanan. Den mörkröda insidan av väskorna tillkom med inspiration från färgen på uniformen som Coco Chanel fick använda i nunneklostret där hon växte upp. De många fickorna gör att väskan liknas vid ett mästerverk. Det finns en ficka för alla de saker en kvinna kan tänkas vilja bära med sig i en väska. Den klassiska väskan Chanel classic flap bag skapas idag i många olika variationer med 2.55 som förebild. 1983 lades det berömda sigillet CC till på väskan av den nuvarande chefsdesignern Karl Lagerfeldt som tog över rodret 12 år efter Coco Chanels död.

Begagnade och oäkta flap bag

Har du en dröm om att äga en äkta Chanel flap bag? Auktionsföretaget Bukowskis har till exempel en vit Jumbo Flap Bag från 1994-1996 i skick som ny med ett utropspris på 25 000. Om du känner att det är ok med ett smärre slitage kan du fynda en svart med foder i vinrött. Den eftertraktade svarta väskan med vinrött skinn i fodret och axelremmen i gulmetall har ett utropspris på 13 000 men du kan även finna en med utropspris på 2300 men då har den ett visst ytslitage. Om du köper en flap bag bör du se till att få ett äkthetsbevis med numrering med köpet för att försäkra dig om att väskan är äkta. Tyvärr säljs alltför många kopior och speciellt på olika charterdestinationer hittar man många butiker som säljer dessa plagiat.

Flap bag idag

I dag kan man finna flap bag i många olika variationer. Den finns i flera storlekar såsom jumbo, medium och small. Du hittar den i många olika färger såsom rosa, röd, blå, marinblå och gul. Den går även att få i Jersey förutom i skinn. För en extra festlig variant finns även en med paljetter på. En Chanel flap bag går igenom 180 olika produktionsled och det tar 15 timmar innan en väska är färdig för försäljning. Priset för en ny flap bag? Du får räkna med runt 30 000 kronor och priset varierar lite beroende på modell och storlek.