• Okategoriserade

Mina drömväskor

Det finns många fina väskor men det finns några speciella som man går och drömmer om hela livet. Här är mina absoluta favoriter: 

Balenciaga City:

Denna väska från det spanska modehuset har jag älskat så länge jag kan minnas. Detta hus grundades redan 1895 och väskan är en av deras absolut mest kända modeller. Just den här modellen finns idag i många olika storlekar och färger och ses flitigt på många kändisars armar när man bläddrar i modetidningarna. Den här väskan känns igen på sin speciella form, handsydda stygn och otroligt snygga gulddetaljer. Själv skulle jag satsa på en svart lite mindre modell då man verkligen kan använda den till allt. Oavsett om du vill klä upp den till en fest eller om du bara ska ut på en vanlig shoppingrunda. Denna väska säljs av många sajter på nätet och du bör räkna med att lägga ut runt 15 000 till 20 000 SEK för att få en i din ägo.  

Chanel 2.55:

Ett förmodligen ganska förutsägbart val men är det inte alla flickors dröm att äga en Chanelväska. Detta är förmodligen en världens absolut mest kända väskor och den har försökts efterliknas av en rad olika high-fashion kedjor. Det finns ju dock inget som går upp mot att äga den äkta varan. Denna väska har en mycket lång historia och såg sitt ljus första gången redan 1929. Den har så klart blivit uppdaterad sedan dess och självaste Karl Lagerfeldt har designat en nyare version för modehuset. Den finns precis som Balenciagaväskan i alla möjliga färger och du känner igen den på den guldiga långa kedjan och det vaderade tyget. Det är absolut ingen billig väska och priserna brukar ligga upp mot 50 000 SEK. Mitt råd är därför att leta runt på olika second hand butiker och se ifall du kan hitta ett exemplar till nedsatt pris.

Celine Luggage Tote:

Det franska modehuset stoltserar med denna otroligt snygga och händiga väska. Den lanserades 2010 och till en början ansågs den inte som en IT-väska. Efter att ha blivit sett på ett visst antal kändisar förändrades dock allting. Denna väskan är perfekt som handbagage till weekendresan och finns precis som de andra två i olika färger och storlekar. Själv skulle jag satsa på en av de större storlekarna och ha som en vardagsväska. Väskan har varierat lite i pris sedan den lanserades men du får räkna med att betala omkring 30 000 SEK för att den ska bli din.